PureStyle.pl

Polska superżywność – żurawina

Zajmuje czołowe miejsce na liście roślin o właściwościach prozdrowotnych. Jest źródłem wielu witamin, składników mineralnych i kwasów organicznych. Uznawana za naturalny probiotyk, pomaga utrzymać prawidłową florę bakteryjną żołądka i jelit. Nazywana także naturalnym antybiotykiem znajduje szerokie zastosowanie w medycynie naturalnej. W tym tygodniu kierujemy całą naszą uwagę na żurawinę!

Żurawina ponadto:

Na koniec najlepsze! Żurawinę bardzo trudno przedawkować ;). Musielibyście zjadać jej ponad kilogram dziennie lub wypijać ponad litr soku. Kaloriami także nie musicie się przejmować: jedna filiżanka żurawiny to zaledwie 45 kcal!

Żurawina może stanowić Twoją zdrową przekąskę, możesz dodać ją tak jak ja, do codziennej porcji owsianki. Świetnie komponuje się także jako składnik wypieków, konfitur i soków. Wybierając żurawinę zwróć uwagę na skład (najlepiej, aby byłą to czysta żurawina). Możesz także zaopatrzyć się w czysty sok z żurawiny lub przygotować taki sok w swoim domu. Smacznego!

Kup licencję

Podobne wpisy